Bitki z karkówki z cebulą i suszonymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Doskonałe na obiad dla całej rodziny. Warto je przygotować.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości,
    2 cebule,
    1 szklanka suszonych grzybów leśnych,
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
    ½ łyżki mąki,
    1 łyżka śmietany 18%,
    1,5 szklanki wody,
    olej,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Karkówka pieczona

Bitki z karkówki z cebulą i suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pokroić na plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    2. Na patelnię wlać odrobinę oleju. Dodać cebulę i mięso. Posypać papryką mieloną. Chwilę podsmażyć.
    3. Wodę wymieszać z mąką. Wlać do mięsa. Dodać suszone grzyby. Wszystko razem dusić do momentu, aż mięso będzie miękkie.
    4. W odrobinie wywaru spod mięsa wymieszać śmietanę. Wlać do mięsa. Dodać sól i pieprz do smaku i dusić jeszcze przez 5 minut.
    5. Karkówkę podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa Grzyby leśne Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować