PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Biszkoptowa rolada z jabłkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/28/63c063b7d31dbb09990e49ed30caacf6d425eb1d.jpeg30722310http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkoptowa-rolada-z-jablkami-3
3 duże jabłka,
cynamon,
sok z cytryny,
1 łyżka oleju,
5 jajek L,
100g mąki,
70g cukru,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania przepisu:
Biszkoptowa rolada z jabłkami
1.
Jabłka obierz i pokrój na drobną kostkę. Skropl sokiem z cytryny. Posyp cynamonem. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej olej i rozprowadź po całej powierzchni. Na blaszce ułóż jabłka.
2.
Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier i dodaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.
3.
Ciasto wylej na jabłka i równomiernie rozsmaruj. Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4.
Wyciągnij blaszkę z gorącym biszkoptem i połóż do góry na wcześniej przygotowaną ściereczkę. Delikatnie ściągnij papier na którym bym pieczony biszkopt. Ponownie przewróć biszkopt i zwiń w roladę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze