Biszkopt z kremem z kwaśnej śmietany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem mieszając drewnianą łyżką do połączenia się składników. wlewamy do blaszki (40x25) i pieczemy w temp. ok.180*C przez ok 45-50 minut. po upieczeniu dzielimy na 3 części.
2. Masło ucieramy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Pod koniec ucierania dodajemy śmietanę. Dzielimy na 2 części.
3. Dół biszkoptu smarujemy dżemem potem wykładamy jedną część kremu, przykrywamy następnym blatem biszkoptu, znów smarujemy dżemem i resztą kremu i kładziemy ostatni blat.
4. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. Posypujemy sezamem.
Komentarze