Biszkopt z kremem mascarpone

4.48 (158 ocen)

  • 60 min

Biszkopt z kremem mascarpone to bardzo fajny deser. Raczej nie ma się problemów z jego przygotowaniem, a owa czynność nie zajmuje wiele czasu. Pysznie i na szybko, zdecydowanie polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kostka masła
    3/4 szklanki mąki
    4 jajka
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem mascarpone:
    220 g śmietany kremówki
    500 g serka mascarpone
    około 30 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Masło ucieram z cukrem, stopniowo dodaję jajka oraz resztę składników. Ciasto wylewam na natłuszczoną tortownicę i piekę przez około 40 minut w 180*C. Studzę.
  • 2. Krem: Śmietanę ubijam na sztywno wraz z cukrem pudrem (dodajemy wg uznania). Następnie ciągle miksując stopniowo dodaję serek mascarpone.
  • 3. Wystudzone ciasto kroję na dwie części i przekładam kremem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować