Biszkopt z kremem mascarpone to bardzo fajny deser. Raczej nie ma się problemów z jego przygotowaniem, a owa czynność nie zajmuje wiele czasu. Pysznie i na szybko, zdecydowanie polecam.
60 min
Składniki:
Ciasto:
1 kostka masła
3/4 szklanki mąki
4 jajka
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem mascarpone:
220 g śmietany kremówki
500 g serka mascarpone
około 30 g cukru pudru
Biszkopt z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Masło ucieram z cukrem, stopniowo dodaję jajka oraz resztę składników. Ciasto wylewam na natłuszczoną tortownicę i piekę przez około 40 minut w 180*C. Studzę.
2.Krem: Śmietanę ubijam na sztywno wraz z cukrem pudrem (dodajemy wg uznania). Następnie ciągle miksując stopniowo dodaję serek mascarpone.
3. Wystudzone ciasto kroję na dwie części i przekładam kremem.
Smacznego!
Komentarze