Bigos z dyni

4.45 (174 ocen)

Bardzo smaczne i sycące danie

Składniki:

  • 1, 5 kg dyni
    2 cebule
    3 łyżki oleju
    szklanka wody
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
    łyżeczka czosnku granulowanego
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    50 dag kiełbasy
    natka pietruszki
    kilka listków bazylii




Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1g4a6yw 1. Dynie obieramy ze skóry, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
  • image-0orusam 2. Cebulę kroimy w kostkę a kiełbasę w plasterki.
  • image-0fh486a 3. Warzywa podsmażamy na 3 łyżkach oleju, dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, kiełbasę i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i bazylię i dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować