Bigos z cukinii i kabaczka

0 (0 ocen)

Zdrowe, niskokaloryczne danie odkwaszające organizm.

Składniki:

  • 3 cukinie
    2 kabaczkl
    1/2 kg wędlin
    1,2 kg pieczarek
    1/2 kg pomidorów
    2 cebule
    2 ogórki konserwowe bez skóry
    olej do smażenia
    sól, pieprz, bazylia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bigos

Bigos z cukinii i kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Cukinię i kabaczki obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i przesmażamy na oleju wraz z pokrojoną w kostkę wędliną i pieczarkami. osączamy na ręczniku papierowym. Przekładamy do garnka. Dodajemy przetarte przez sito lub pokrojone pomidory oraz ogórki konserwowe. Gotujemy do miękkości około 25 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

Porady

Do bigosu można dodać obraną ze skóry, pokrojoną w kostkę paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabaczek Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować