BIGOS DOMOWY

1 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam wszystkim-jest bardzo dobry i smakuje wszystkim.-Często gości na naszym stole:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty białej-1 kg,kapusty kiszonej-0,5 kg,pieczarek-0,5 kg,kiełbasy cienkiej-2 cebule-1 mały słoiczek przecieru pomidorowego-4 łyżki ketchupu-3 liście laurowe-4 ziarenka ziela angielskiego-sól pieprz -olej-majeranek.
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę w gówce poszadkować i ugotować do miękkości-osobno ugotować kapustę kiszoną.W połowie gotowania kapusty kiszonej,odlać ją,żeby nie była za kwaśna ,zalać drugą gorącą wodą i gotować do miękkości.Po ugotowaniu połączyć obydwie kapusty i dodać do nich ugotowane,pokrojone pieczarki, kiełbasę pokrojoną w kostkę -usmażoną na oleju,cebulę pokrojoną w półksiężyce i podsmażoną.Na końcu dodać liście laurowe ,ziele angielskie -przecier pomidorowy i ketchup.Doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować