domowy bigos

5 (146 ocen)

  • 2 godz.

przypomina mi moją mamę

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kiszonej młodej kapusty
    pół główki młodej białej kapusty
    1 kg mięsa wieprzowego(karczek lub łopatka
    0.5 kg kiełbasy
    0.5 kg pieczarek
    2 cebule
    słoiczek przecieru pomidorowego
    oraz sół,pieprz,przyprawa uniwersalna,papryka słodka,mielony czosnek
    lisć laurowy 3szt i ziele angielskie 6 szt
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokroic w kostkę,przyprawić i wrzucić na rozgrzany olej z pokrojoną cebulą.Dusić do prawie miękośći pod koniec duszenia pokroić pieczarki i kiełbasę.Dodać przecier do mięsa i wymieszać jeszcze chwilę gotując.
    Kapusty poszatkować i ugotować do kiszonej dodać liść oraz ziele.
    wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.Smacznego :)

Porady

zamiast wieprzowiny można dać indyka lub piesi z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować