Biały ryż z kaszą gryczaną

4.51 (187 ocen)

  • 35 min

Połączenie może niektórych zaskoczy, ale jest to moje ostanie odkrycie i sposób na to, żeby moje dzieci jadły tak zdrową kaszę gryczaną, którą nie każdy lubi.

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI: na 4-6 osoby; czas przygotowania 35 minut


    1 szklanka suchego ryżu
    1/2 szklanki suchej kaszy gryczanej
    2 ząbki czosnku
    1-2 łyżki oleju
    1/2 kostki rosołowej
    1 płaska łyżka soli
    3 szklanki wody


Wystaw ocenę:

4.51 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biały ryż z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    Do garnka wlać olej, wsypać ryż i sól. Prażyć przez 2-3 minuty, ciągle mieszając, żeby się nie przypalił. Wlać wodę, wsypać kaszę, dodać pól kostki rosołowej i gotować na średnim ogniu bez przykrycia do momentu pojawienia się małych dziurek.
    Ważne! NIE mieszamy.
    Gdy woda prawie odparuje i pojawią się pierwsze dziurki dodać dwa ząbki czosnku (całe), zamieszać, zmniejszyć ogień na jak najmniejszy i przykryć szczelnie pokrywką.
    Parować przez 20-25 minut.
    Smacznego :)

Porady

Połączenie może niektórych zaskoczy, ale jest to moje ostanie odkrycie i sposób na to, żeby moje dzieci jadły tak zdrową kaszę gryczaną, którą nie każdy lubi.Bardzo smaczny i aromatyczny, doskonały do ryb, mięs, sosów itp. http://esmeraldazesmakiem.blogspot.com.es/2015/09/biay-ryz-z-kasza-gryczna.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować