Bezy dla początkujących

4.51 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Proste bezy, które zawsze wychodzą.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 białka
    szczypta soli
    250g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Bezy dla początkujących - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka na sztywno z solą. Stopniowo dodawać po łyżce przesianego cukru pudru, cały czas ubijając.
  • 2. Wycisnąć masę przez szprycę lub nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 45-60 min (w zależności od wielkości bez) w 140-150st.

Porady

Pod koniec ubijania do bez można dodać odrobinę kakao lub barwników w proszku, żeby uzyskać kolorowe bezy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować