• 60 min

Przepis na szybkie i proste bezy.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 2 duże blach piekarnikowe
    4 białka
    200 g cukru pudru
    aromat pomarańczowy
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, po łyżce dodawać cukier puder i aromat, ucierać do momentu aż piana stanie się szklista i sztywna. Przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskać na natłuszczoną olejem blachę. Piec 40 minut w temp. 140 s C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować