Bezy kokosowe

4.44 (194 ocen)

Chrupiące, delikatne bezy z miękkim środkiem i wiórkami kokosowymi. Bardzo słodka przyjemność dla prawdziwych łasuchów.

Składniki:

  • Na ok. 30 sztuk:
    1 szklanka* cukru kryształu
    pół szklanki* schłodzonych białek
    szczypta soli
    pół szklanki wiórków kokosowych

    *szklanka o pojemności 250 ml
Wystaw ocenę:

4.44 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezy kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone białka wlać do miski. Dodać szczyptę soli. Ubić mikserem na sztywno. Do piany z białek dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując. Ubita masa powinna być gęsta i lśniąca. Na końcu do masy białkowej wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wyciskać szprycą cukierniczą lub wykładać łyżeczką na papier do pieczenia, tworząc małe bezy. Piec ok. 40 minut w 120 stopniach. Po 15 minutach pieczenia uchylić lekko drzwiczki piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować