Bezy kokosowe

  • wyświetlono: 18660 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chrupiące, delikatne bezy z miękkim środkiem i wiórkami kokosowymi. Bardzo słodka przyjemność dla prawdziwych łasuchów.

beetle

Składniki

Na ok. 30 sztuk:
1 szklanka* cukru kryształu
pół szklanki* schłodzonych białek
szczypta soli
pół szklanki wiórków kokosowych

*szklanka o pojemności 250 ml

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Bezy kokosowe

  • 1. Schłodzone białka wlać do miski. Dodać szczyptę soli. Ubić mikserem na sztywno. Do piany z białek dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując. Ubita masa powinna być gęsta i lśniąca. Na końcu do masy białkowej wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wyciskać szprycą cukierniczą lub wykładać łyżeczką na papier do pieczenia, tworząc małe bezy. Piec ok. 40 minut w 120 stopniach. Po 15 minutach pieczenia uchylić lekko drzwiczki piekarnika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciemama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

bezy

Dodane przez: lucyna19

Bezy

Moj niezawodny i sprawdzony przepis...

Bezy

Dodane przez: Tapas de Colores

Bezy

to najlepsze bezy, jakie do tej...

Bezy

Dodane przez: jaga

Bezy

Te bezy są super.Pracy przy nich...

Bezy

Dodane przez: czekoladka

Bezy

Uwielbiam bezy, zawsze musiałam...

image-1lvj2qb

Dodane przez: joanna1974

Bezy

niezawodny sposób na bezy, przechowywane...

Bezy

Dodane przez: aga3103

Bezy

Czasem, gdy przepis wymagał tylko...