Ciekawa opcja na śniadanko lub jako przekąska.Świetne również jako drugie śniadanie dla dzieci do szkoły.
3 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
6 szt.
100 g sera żółtego
50 g boczku parzonego
3\4 szkl. kefiru
1 jajko L
150 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
sól i pieprz do smaku
garść posiekanego koperku
Serowe muffiny śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik ustawić na 180 C.
Ser zetrzeć na tarce,boczek pokroić drobno.
W misce roztrzepać jajko ze szczyptą soli,wlać kefir,wymieszać,wsypać tarty ser,boczek,koperek,sól i pieprz do smaku,dokładnie wymieszać,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać.
Babeczki upiekłam w silikonowych foremkach,więc nie musiałam ich niczym smarować,jeśli będziecie piec w samej blaszce na muffiny dobrze jest przesmarować olejem wgłębienia.
Ciasto nakładamy do 3\4 wysokości foremek.
2.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 min.
Podawać z ketchupem.
Komentarze