Ciasto marchewkowe bez pieczenia, mąki i cukru

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

To ciasto jest niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, nie wymaga pieczenia ani dodatku niepotrzebnych kalorycznych dodatków

  • 60 min

Składniki:

  • - 3 szklanki drobno startej marchewki
    - 1 szklanka orzechów włoskich
    - 3/4 szklanki suszonych moreli
    -1/2 szklanki suszonych śliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe bez pieczenia, mąki i cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub w robocie kuchennym, odciskamy sok, następnie blendujemy namoczone owoce suszone i orzechy po zblendowaniu dodajemy marchew blendujemy na gładką masę, jeżeli masa jest mało zwarta można dodać płatków owsianych błyskawicznych. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować