Barszcz z kiszonej kapusty

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Instrukcje wykonania dostałam od teścia, mówi że jest dobry, gdy go ugotuje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Około 1 kg kiszonej kapusty
    Około 2 litrów wody
    Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, przyprawa uniwersalna, kostka rosołowa, sól, pieprz,
    Zaprawka: 2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki maki rozcieńczyć w pół szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Barszcz z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę jeżeli jest bardzo kwaśna płuczemy chociaż raz, ale nie wyciskamy bardzo. Następnie wrzucamy do garczka i zalewamy woda, aby nakryła kapustę, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka, zaprawiamy i gotujemy jeszcze 5 min. Wodę należy w małej ilości dolać gdyby wyparowała podczas gotowania. Barszcz najlepiej odstawić na jakiś czas, np. 2 h, wtedy się zgryzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować