Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy

0 (0 ocen)

Ozdoba wielkanocnego stołu

Składniki:

  • jajko - 1 szt
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    mąka - 1 szkl
    cukier - 4 łyżki
    mleko - 1/2 szkl
    migdały tarte - 4 łyżki
    aromat migdałowy
    masło roztopione - 45 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Baranek wielkanocny Desery

Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski.
  • 2. Następnie dodać migdały i cukier, dokładnie wymieszać.
  • 3. Do wymieszanych składników dodać ostudzone masło, mleko , jajko i aromat migdałowy, wymieszać
  • Baranek Wielkanocny migdałowy 4. Formę w kształcie baranka wysmarować rozpuszczoną margaryną, wylać ciasto do formy, wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez 35 minut.
  • Baranek Wielkanocny migdałowy 5. Najlepiej sprawdzić ciasto czy jest upieczone patyczkiem, jeżeli jest suchy to ciasto upieczone.
  • 6. Oprószyć baranka cukrem pudrem, oczy zrobić z żurawiny lub rodzynek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zając

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować