Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy

  • wyświetlono: 424 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ozdoba wielkanocnego stołu

danusia19671

Składniki

jajko - 1 szt
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka - 1 szkl
cukier - 4 łyżki
mleko - 1/2 szkl
migdały tarte - 4 łyżki
aromat migdałowy
masło roztopione - 45 g

Sposób przygotowania przepisu:

Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski.
  • 2. Następnie dodać migdały i cukier, dokładnie wymieszać.
  • 3. Do wymieszanych składników dodać ostudzone masło, mleko , jajko i aromat migdałowy, wymieszać
  • Baranek Wielkanocny migdałowy4. Formę w kształcie baranka wysmarować rozpuszczoną margaryną, wylać ciasto do formy, wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez 35 minut.
  • Baranek Wielkanocny migdałowy5. Najlepiej sprawdzić ciasto czy jest upieczone patyczkiem, jeżeli jest suchy to ciasto upieczone.
  • 6. Oprószyć baranka cukrem pudrem, oczy zrobić z żurawiny lub rodzynek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiWielkanocbaranek wielkanocnyzajączekdeser ozdoba stołuzajączek migdałowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

zajączek1

Dodane przez: malgosia91

Zajączek wielkanocny

Pięknie wygląda na wielkanocnym...

Baranek Wilekanocny II

Dodane przez: Agiatis

Baranek Wielkanocny

Baranek Wielkanocy może być ozdobą...

Wielkanocny baranek

Dodane przez: ewiczka2304

Wielkanocny baranek

Za niedługo Wielkanoc i koszyczek...

Baranek wielkanocny

Dodane przez: rfima

Baranek wielkanocny

w tym przypadku pracowitość daje...

Wielkanocny baranek

Dodane przez: justaf

Wielkanocny baranek

Ozdoba wielkanocnego stołu

Wielkanocny tort zajączek

Dodane przez: iza w

Wielkanocny tort zajączek

Przepyszny , delikatny tort zachwyci...