ok. 10 dag herbatników maślanych
puszka (40 dag) masy krówkowej o smaku orzechowym
250 ml schłodzonej śmietanki 36-proc.
2 banany
op. śnieżki
ok. 15 dag masła
2 łyżeczki żelatyny
1.Masło roztapiamy. Herbatniki drobno kruszymy, wsypujemy do roztopionego masła. Mieszamy, aż herbatniki wchłoną tłuszcz. Przekładamy do tortownicy (śr. 21 cm), wierzch wygładzamy. Wykładamy masę krówkową.
2.Banany obieramy i kroimy w plastry. Układamy na masie krówkowej.
3.Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody (powinniśmy mieć 2 łyżki gotowego roztworu). Śmietankę mieszamy ze śnieżką. Ubijamy,
dodając żelatynę. Wykładamy na banany. Wstawiamy na 6 godzin do lodówki.
Komentarze