Banoffee pie

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Mój mąż nazywa to angielskie ciasto banafajem.

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 10 dag herbatników maślanych
    puszka (40 dag) masy krówkowej o smaku orzechowym
    250 ml schłodzonej śmietanki 36-proc.
    2 banany
    op. śnieżki
    ok. 15 dag masła
    2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Banoffee pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Banoffee pie 1. Masło roztapiamy. Herbatniki drobno kruszymy, wsypujemy do roztopionego masła. Mieszamy, aż herbatniki wchłoną tłuszcz. Przekładamy do tortownicy (śr. 21 cm), wierzch wygładzamy. Wykładamy masę krówkową.
  • Banoffee pie 2. Banany obieramy i kroimy w plastry. Układamy na masie krówkowej.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody (powinniśmy mieć 2 łyżki gotowego roztworu). Śmietankę mieszamy ze śnieżką. Ubijamy,
    dodając żelatynę. Wykładamy na banany. Wstawiamy na 6 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Herbatniki Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować