1.Masę krówkową gotujemy przed około 2 godziny. Należy pamiętać, że puszka musi być w całości pokryta wodą. Po tym czasie masę studzimy.
2.Na dno tortownicy układamy biszkopty.
3.Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Śmietanę cienko wykładamy na biszkopty, tylko tyle, by pokryć rowki między ciastkami. Następnie układamy banany pokrojone w plasterki, na to znów cieniutka warstwa śmietany i śmietanę polewamy masą krówkową. Następnie układamy znów biszkopty, na które wykładamy resztę śmietany.
4.Wierzch ciasta dowolnie dekorujemy bananami, biszkoptami i masą krówkową. Ciasto podajemy po uprzednim schłodzeniu w lodówce przed ok. 5-6 godzin, można też zrobić je wieczorem, by następnego dnia biszkopty były dobrze nasiąknięte przez bitą śmietanę.
Komentarze