1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 170 stopni przez 15 min. ( blaszka 38x24)
2.Odlać sok z brzoskwiń i zagotować go z cukrami. Budynie dokładnie rozmieszać z ¾ szkl. wody i żóltkami. Wlać do gotującego się soku. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z masłem.
3.Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Brzoskwinie pokroić w kostkę.
4.Biszkopt włożyć do formy i nasączyć go przygotowaną wcześniej kawą. Następnie wyłożyć połowę masy budyniowej. Poukładać delicje po czym przykryć je resztą masy. Na to rozłożyć równomiernie pokrojone brzoskwinie. Całość zalać tężejącą galaretką.
Komentarze