Babka łaciata z ajerkoniakiem

  • wyświetlono: 6067 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszna babeczka z dodatkiem ajerkoniaku.

ilka
  • 60min

Składniki

5 jajek
200g cukru
1 szklanka ajerkoniaku
1 szklanka oleju
300g mąki pszennej
15g proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Babka łaciata z ajerkoniakiem

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ajerkoniak zmieszać z olejem.
    Dodawać małym strumykiem do ucieranej masy. Mąkę przesiać z proszkiem.
    Dodawać po łyżce do masy ciągle ucierając. Foremkę wysmarować masłem. Wlać połowę ciasta. Do pozostałej części przesiać kakao.
    Dokładnie wymieszać i nałożyć na jasne ciasto. Lekko przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocbabkaAJERKONIAK

Komentarze

Podobne przepisy

babka

Dodane przez: Aninka88

UCIERANA BABKA ŁACIATA

będzie stanowić doskonałą ozdobę...

Lekki krem z adwokatem

Dodane przez: Iwona75

Lekki krem z ajerkoniakiem

Delikatny jak pianka krem o smaku...

Babka dwukolorowa(łaciata)

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Babka dwukolorowa (łaciata)

Uwielbiam tą babkę dwukolorową...

babka

Dodane przez: Goniak

Ekspresowa babka łaciata

Miałam 2h na zrobienie jakiegoś...

Krem

Dodane przez: 2milutka

Walentynkowy deser z ajerkoniakiem

Przez żołądek do serca, jak mówi...

Murzynek z ajerkoniakiem

Dodane przez: Karioka

MURZYNEK Z AJERKONIAKIEM

Ciasto smaczne. Delikatna "nutka"...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE