babka majonezowa

5 (150 ocen)

  • 50 min

Przepis dostałam od mojej przyjaciółki. Jest przepyszna! ; )

  • 50 min

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka
    1,25 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    aromat cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać żółtka.
    Do masy stopniowo dodawać mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz aromat cytrynowy.
    Całość połączyć z majonezem dekoracyjnym i dokładnie wymieszać.
    Przełożyć ciasto do foremki i piec w piekarniku 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować