Babka majonezowa

4.48 (196 ocen)

  • 50 min

Babka mojej teściowej. Zawsze się udaję, na przyjęciach robi furorę. Zachwyca swoją delikatnością i wilgotnością - którą zawdzięcza majonezowi

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jaj
    szklanka cukru
    pół szklanki mąki ziemniaczanej
    pół szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olejek migdałowy
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy białko od żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Łączymy mąki i proszek do pieczenia i całość dodajemy do powstałej masy. Na koniec dodajemy olejek oraz majonez. Przepis na małą foremkę, większą robimy z półtorej porcji. Babkę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach (bez termoobiegu).

Porady

Można dodać inne smaki: śmietankowy, waniliowy, karmelowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować