Babka kakaowa

5 (1 ocen)

Pyszne ciasto , które znakomicie smakuje do herbaty

Składniki:

  • 200 g masła

    1 szklanka cukru

    1,5 szklanki mąki

    3 łyżki kakao

    5 jajek

    sok z cytryny

    1/2 łyżeczki cukru waniliowego

    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć .

    Dodać żółtka , cukier , mąkę , kakao , sok z cytryny , cukier waniliowy , proszek do pieczenia, wymieszać mikserem .

    Masę połączyć z pianą z białek .

    Ciasto wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy do babki .

    Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni .

    Wyjąć babkę z piekarnika i zostawić w formie , aby ostygła .

    Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować