Kruche babeczki z truskawkami i galaretką

4.5 (184 ocen)

Są lekkie i smakują wyśmienicie :)

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    1/2 kostki margaryny
    2 żółtka
    1 łyżka śmietany
    cukier waniliowy

    Galaretka czerwona- np. wiśniowa
    Truskawki-10 -20 dag
    Margaryna 1/ 4 kostki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Galaretki

Kruche babeczki z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Foremki na babeczki bardzo dokładnie nasmarować margaryną, aby ciasto do nich nie przywarło. Następnie urywać małe kawałki ciasta i wylepiać foremki. Piec w temperaturze 180 stopni 20-30 minut.
  • 2. Truskawki umyć, pokroić w ćwiartki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
    Gdy babeczki przestygną, kłaść kawałki truskawek i nałożyć tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać schłodzone. Po stężeniu galaretki babeczki można posypać kokosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować