Babeczki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z mąki, schłodzonej margaryny, soli i 1 jajka zagnieć ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyłóż ciasto na stolnicę, podsyp mąką, rozwałkuj cienko, wytnij koła za pomocą szklanki. Foremki na babeczki posmaruj olejem. Ciastem wypełnij foremki, dociśnij. Napełnij kawałki folii aluminiowej grochem, włóż do foremek, aby obciążyć ciasto. Metalowe foremki do rurek posmaruj olejem. Ciasto nawijaj na foremki od węższej strony. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Układaj na natłuszczonej masłem brytfannie. Piecz 25 min. w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu od razu wyjmij ciastka z foremek. Zostaw do ostudzenia.
Komentarze