Babeczki waniliowe z makiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

babeczki z nutą wanilii i ziarenkami maku

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna - 1,5 szkl
    mak suchy - 3/4 szkl
    cukier - 1/2 szkl
    proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    margaryna - 10 dag
    mleko -1 szkl
    jajko - 2 szt
    aromat waniliowy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki waniliowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić i ostudzić. Wlać mleko, wbić jajka oraz aromat waniliowy, wymieszać wszystko.
    Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak.
    Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.
    Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ).
    Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut.
    Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Jajka kurze Mleko Mąka Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować