Babeczki łódeczki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To nowa wersja babeczek... :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 15 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - masło: 8 dekagramów
    - cukier puder: 6 dekagramów
    - cukier waniliowy: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - czekolada: 20 gramów
    - kolorowa posypka: 2 łyżki
    - wykałaczki: 12 sztuk
    - por: 1 plaster
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŁODECZKA 1. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy szczyptę soli, mieszamy.
  • ŁODECZKA 2 2. Białka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na sztywną pianę.
  • ŁODECZKA 33 3. Powoli mieszamy z żółtkami i stopniowo wsypujemy mąkę, mieszamy.
  • MISIU 22 4. Ciasro przelewamy do małych foremek w kształcie łódeczek wysmarowanych tłuszczem.
  • MISIU 23 5. Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 10 minut w temperaturze 175 C.
  • MISIU 11 6. Brzegi smarujemy z rozpuszczoną czekoladą, posypujemy kolorową posypką, żagiel robimy z wykałaczek i wyciętych trójkątów z papieru. Oba fragmenty dekoracji przyklejamy taśmą samopczylepną do siebie. Natomiast wiosła robimy z wykałaczek na które nabijamy małe kawałki pory.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować