Śledzie w jogurcie z cebulką

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Mi po świętach zosatało dużo, dużo śledzi w wiaderku, więc zrobiłem dzisiaj sałatkę śledziową w jogurcie. Pychotka. Polecam... :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg śledzi z wiaderka
    500 ml jogurtu naturalnego
    farsz:
    2 g pieprzu
    5 g majeranku
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    3 listki laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    1 mała łyżeczka cukru
    pół cyrtyny
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w jogurcie z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczyłem śledzie około godziny w wodzie.
  • 2. Farsz: Pokroiłem cebulę w piórka, wymieszałem z zielem angielskim, listkami laurowymi, cukrem, majerankiem, sprasowanym czosnkiem, skropiłem sokiem z cytryny, przyprawiłem pieprzem.
  • 3. Odsączone śledzie uformowałem w ślimaki z małymi dziurkami, by móc nałożyć do nich farsz, spiełem wykałaczką, ułożyłem farsz, zalałem jogurtem. Odstwiłem na 4 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorowałem jarmużem, dymką, marchewką.

Porady

Najlepiej smakują na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować