Babeczki cini minis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Suche składniki przesiać do dużej miski, dodać masło i jajka, dokładnie wymieszać.
2.Aromat waniliowy i mleko wymieszać, dodać do pozostałych składników.
3. Nałożyć ciasto do 2/3 wysokości foremek, piec w piekarniku przez 20-25 min. w 180 stopniach C.
4. Po upieczeniu przełożyć babeczki na kratkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Nadzienie:
1. Mleko pogrzać, dodać masło, miód oraz cynamon. Zalać płatki i odstawić na 10 min.
2. Całość zblendować.
Krem:
1. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder zmiksować na puch.
2. Przełożyć do worka cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdy. (wilton #1M)
Etap końcowy:
1. Babeczki wydrążyć za pomocą nożyka do jabłek.
2. Wypełnić nadzieniem cini minis.
3. Udekorować kremem i płatkami śniadaniowymi.
Komentarze