BABCINA ĆWIKŁA

4.51 (174 ocen)

  • 60 min

Tradycyjnie każdy rok przed Wielkanocą robimy ćwikłe wg przepisu mojej babci.Niezastapiony dodatek do mięs na Wielkanocnym stole

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg buraków
    20 dag chrzanu
    sól,pieprz,odrobina octu
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Babcina ćwikła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy,studzimy obieramy ze skóry,tarkujemy na tarce o maleńkich oczkach.Korzeń chrzanu obieramy,tarkujemy na tej samej wielkośći oczek.Mieszamy starkowany chrzan z buraczkami,doprawiamy solą,pieprzem,dajemy odrobinę octu.

Porady

Chrzan do buraczków możemy dokładać stopniowo i próbowac,w zależności od pożądanej ostrośći ćwikły

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować