Aromatyczny gulasz podany na dzikim ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przyprawy zmiel w moździerzu i dodaj do mięsa z odrobina mieszanki oleju.
Na rozgrzanym wcześniej tłuszczu ułóż mięso i czosnek. Smaż około 10 minut często mieszając.
W tym samym czasie podsmaż marchewkę, suszone pomidory i paprykę.
Gdy mięso się zarumieni zalej je wodą i duś 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Po 30 minutach do mięsa dodaj warzywa, masło i jeszcze odrobinę wody. Po chwili dorzuć dużo zielonej pietruszki i gotuj na małym ogniu do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli nie chcesz czekać możesz zagęścić gulasz tradycyjną zasmażką na bazie mąki.
Porady
A żeby było pożywniej gulasz podaj z chrupiącą ciabattą.
Komentarze