Aromatyczny gulasz podany na dzikim ryżu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Głównie gulasz w tej odsłonie składa się z mięsa, marchewki i dużej ilość zielonej pietruszki.

  • 60 min

Składniki:

  • 150 gr mieszanki ryżu proboiled z dzikim ryżem, 250 gr łopatki wieprzowej
    1 papryka zielono- czerwona, 2 marchewki, 1 łyżka suszonych pomidorów,
    2 ząbki czosnku, mieszanka oleju i oliwy z oliwek, 1 łyżeczka masła,
    2,5 łyżki grubo siekanej zielonej pietruszki, sól morska, papryka słodka i ostra,
    gorczyca, kolendra, kminek, tymianek, pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczny gulasz podany na dzikim ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy zmiel w moździerzu i dodaj do mięsa z odrobina mieszanki oleju.
    Na rozgrzanym wcześniej tłuszczu ułóż mięso i czosnek. Smaż około 10 minut często mieszając.
    W tym samym czasie podsmaż marchewkę, suszone pomidory i paprykę.
    Gdy mięso się zarumieni zalej je wodą i duś 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Po 30 minutach do mięsa dodaj warzywa, masło i jeszcze odrobinę wody. Po chwili dorzuć dużo zielonej pietruszki i gotuj na małym ogniu do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli nie chcesz czekać możesz zagęścić gulasz tradycyjną zasmażką na bazie mąki.

Porady

A żeby było pożywniej gulasz podaj z chrupiącą ciabattą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować