Wielkanocne jajo z kurczaka faszerowane gotowanym jajkiem z dodatkiem zielonej rzeżuchy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie pięknie prezentuje się na Wielkanocnym stole.
Zobaczcie sami...

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gr mielonych filetów z kurczaka
    1 jajko
    2 łyżki oleju rzepakowego,
    zielona rzeżucha
    sól
    biały pieprz
    kurkuma
    słodka papryka
    suszona pietruszka
    1 łyżeczka oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wielkanocne jajo z kurczaka faszerowane gotowanym jajkiem z dodatkiem zielonej rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet owiniety w folie spożywczą z jajkiem gotowy do gotowania we wrzątku 1. Jajko włóż do letniej osolonej wody i gotuj 8 minut licząc od momentu zagotowania wody. Mięso dokładnie wymieszaj z przyprawami i olejem. Na folie spożywczą wyłóż mięso i jajko jak na zdjęciach powyżej. Jajko dokładnie owiń mięsem i folią. Gotuj na małym ogniu we wrzącej wodzie nie krócej niż 10 minut. Po ugotowaniu wielkanocne jajo z kurczaka wyciągnij z folii i podsmaż na oleju kokosowym.

Porady

Jajo z kurczaka możesz podać w całości na rzeżuszce lub w formie grubszych plastrów. W każdej formie danie wspaniale się prezentuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować