Pstrąg łososiowy z pełnoziarnistymi grzankami i sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg łososiowy pieczony z solą morską, pieprzem cytrynowym i masłem. Jako dodatki dodałam grzanki z pomidorkami koktajlowymi obficie skropione oliwą z oliwek i wyrazisty sos czosnkowy. Całość dopełnia mix mojej ulubione sałaty z kwiatami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pstrąg łososiowy
    6 pomidorków koktajlowych
    1/2 bagietki pełnoziarnistej z ziarnami,
    1 gruby plaster cytryny
    oliwa z oliwek
    3 plastry masła
    pieprz cytrynowy
    sól morska
    mix sałaty z kwiatami
    jogurt naturalny 0,1 %
    3 ząbki czosnku
    szczypta oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg łososiowy z pełnoziarnistymi grzankami i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z bagietki pełnoziarnistej 1. Pstrąga oczyść i umyj. Dopraw solą i pieprzem. Wnętrze pstrąga skrop sokiem z cytryny. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C.
    Do ryby włóż plastry masła i wstaw do piekarnika na 25 minut.
    W tym czasie umyj sałatę i pomidorki. Bagietkę pokrój na grubsze plastry.
    Po 25 minutach do ryby dołącz pomidorki ułożone na kawałkach bagietki.
    Piecz kolejne 5 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Jogurt naturalny wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i szczyptą oregano. Sałatę wyłóż obok gorących grzanek i ryby.

Porady

Przed podaniem całość obficie skrop oliwą z oliwek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować