Aromatyczna zupa grzybowa z prawdziwków z makaronem

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa grzybowa z prawdziwków z makaronem jest naszą ulubioną zupą sezonową gdy jest wysyp polskich grzybów........SMACZNEGO!!!

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula 2 sztuki, smalec 2 łyżki, prawdziwki świeże 1 kg, woda 3 litry, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kucharek 2 łyżki, śmietana 18% 200 gram, woda 1 szklanka, mąka pszenna 4 łyżki, pieprz mielony 2 łyżeczki, przyprawa wpłynie 1 łyżka, natka pietruszki 1 pęczek, makaron - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Aromatyczna zupa grzybowa z prawdziwków z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aromatyczna zupa grzybowa z prawdziwków z makaronem 1. Oczyszczone prawdziwki pokroić na większe kawałki, wsypać do garnka i zalać nie dużą ilością wody, po zagotowaniu wylać na durszlak i przepłukać zimną wodą, tak piasek z grzybów zniknie.

    W garnku na smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać grzyby z durszlaka i podsmażać na średnim ogniu wszystko z 10 minut co jakiś cza zamieszać.
  • aromatyczna zupa grzybowa z prawdziwków z makaronem 2. Wlać wodę, dodać kucharka, ziele angielskie, liść laurowy i gotować z 30 minut na mniejszym ogniu.

    Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do zupy, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia, wsypać pieprz mielony czarny, przyprawę w płynie, posiekaną natką pietruszki, podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować