Zupa grzybowa z prawdziwków z serkiem i makaronem

4.98 (157 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

prosta smaczna aromatyczna..z duza iliscia leśnych grzybów!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g grzybów prawdziwków
    2 łyżki masła
    1 drobno posiekana cebula
    1,5 litra gorącego bulionu
    200 ml śmietany kremówki
    1 \2 kostki serka smietankowego topionego
    sok z cytryny
    2 łyżki natki pietruszki
    sól
    pieprz
    3 ziarna pieprzu
    szczypra zmielonych suszonych grzybów-lecz niekoniecznie
    szczypta lubczyku
    makaron świderki
    zielenina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.98 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Ser

Zupa grzybowa z prawdziwków z serkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczam , płuczę i kroje na kawałki.
    W rondelku rozgrzewam masło i wrzucam posiekana cebule, podsmazam do zeszklenia .Dodaje grzyby i smażę przez kilka minut.Potem wlewam bulion , dodaje serek topiony , ziarna pieprzu zagotowuję. Zmniejszam ogien i gotuje przez około 20 -25minut .Przyprawiam odrobiną soku z cytryny, sola pieprzem i lubczykiem (dodaje tez szczypte zmielonych suszonych grzybów-lecz niekoniecznie)
    Pod koniec gotowania dodaję makaron świderki (na tyle wcześniej, aby się ugotował). Nastepnie dodaję posiekana natke i śmietanę.
    Podaje danie gorące:)

Porady

dzieki dodatkowi zmielonych suszonych grzybów zupa jest bardziej aromatyczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować