Zupa grzybowa z prawdziwków z serkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyszczam , płuczę i kroje na kawałki.
W rondelku rozgrzewam masło i wrzucam posiekana cebule, podsmazam do zeszklenia .Dodaje grzyby i smażę przez kilka minut.Potem wlewam bulion , dodaje serek topiony , ziarna pieprzu zagotowuję. Zmniejszam ogien i gotuje przez około 20 -25minut .Przyprawiam odrobiną soku z cytryny, sola pieprzem i lubczykiem (dodaje tez szczypte zmielonych suszonych grzybów-lecz niekoniecznie)
Pod koniec gotowania dodaję makaron świderki (na tyle wcześniej, aby się ugotował). Nastepnie dodaję posiekana natke i śmietanę.
Podaje danie gorące:)
Porady
dzieki dodatkowi zmielonych suszonych grzybów zupa jest bardziej aromatyczna.
Komentarze