aromatyczna zupa grzybowa

5 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Wspaniała zupa grzybowa, goszcząca w naszym domu przez cały rok.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0.5 kg mrożonych grzybów leśnych
    2 litry gotowanej wody
    2 łyżki masła
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek pora i selera
    2 listki laurowe
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    2 łyżki mąki
    4 łyżki śmietany ukwaszonej
    sól
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Aromatyczna zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aromatyczna zupa grzybowa 1. Przygotuj wszystkie składniki. Grzyby rozmróź i pokrój. Marchewkę, pietruszkę , por i seler obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  • Aromatyczna zupa grzybowa 2. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w kostkę i zeszklij ma maśle. Dodaj starte warzywa i przyprawy, podduś.
  • aromatic zupa grzybowa 3. Do warzyw dodaj grzyby, chwilę podsmaż i dodaj wodę. Gotuj do miękkości. Mąkę połącz ze śmietaną i zapraw zupę. Na koniec dodaj natkę pietruszki.

Porady

W sezonie grzybobrania warto samemu nazbierać grzybów, zamrozić je i zupę przygotowywać przez cały rok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować