Arancini alla siciliana

5 (155 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Specjał kuchni włoskiej

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 duże sparzone i obrane pomidory
    1/2 cebuli
    oliwa z oliwek
    100 g posiekanej wieprzowiny
    250 g zielonego groszku ( konserwowy )
    sól ,pieprz
    250 g ryżu arborio
    3 łyżki masła
    50 g startego parmezanu
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Arancini alla siciliana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zmiksowałem ,przetarłem przez sito. Cebulę posiekałem i zeszkliłem na oliwie z oliwek. Dodałem posiekane mięso i groszek. Chwilę smażyłem. Następnie dodałem zmiksowane pomidory i przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Dusiłem na małym ogniu do zgęstnienia. Ugotowany ryż wymieszałem z masłem ,parmezanem i jajkiem. Z masy ryżowej ulepiłem kulki ,każdą nafaszerowałem nadzieniem. Panierowałem w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyłem na głębokim oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować