Andrut z orzechami

  • wyświetlono: 1631 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jako dziecko asystowałam babci przy robieniu masy do andrutów. Teraz mi pomaga mąż Marcin

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Wdowikowska, Wrocław
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 45min

Składniki

● 30 dag orzechów włoskich
● 40 dag cukru pudru
● op. cukru waniliowego
● 1/2 szkl. mleka
● 30 dag masła
● 2 łyżki kakao
● łyżka rumu
● 3 kwadratowe wafle

Sposób przygotowania przepisu:

Andrut z orzechami

  • 1. Masa orzechowa: orzechy
    mielimy (kilka odkładamy do
    dekoracji), ucieramy na masę
    z 1/2 cukru, cukrem waniliowym
    i gorącym mlekiem
  • 2. Masa czekoladowa: masło
    ucieramy z resztą cukru, mieszamy
    z rumem i kakao
  • 3. Przekładamy: wafel, masa
    orzechowa, wafel, 3/4 masy
    czekoladowej, wafel. Wierzch
    smarujemy resztą masy czekoladowej
    i dekorujemy orzechami.
    Schładzamy.
PP_06-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

image-028ycbf

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Tort orzechowy z andrutów i nutelli (bez...

Torcik niesamowicie prosty i szybki...

Miodownik z orzechami

Dodane przez: dagita

Miodownik z orzechami

Pyszne ciasto miodowe z orzechami...

Najlepszy na świecie andrut

Dodane przez: Mienta

Najlepszy na świecie andrut

Przepis mojej Mamy uważam za najlepszy...

Dodane przez: pawlowska1

Andrut

Uwielbia to moja cała rodzina.

placek z jabłkami, kremem i andrutem

Dodane przez: 19kingus90

Placek z jabłkami, kremem i andrutem

Robiłam go na święta, wszyscy się...

Babka cappuccino

Dodane przez: juchab

Babka cappuccino z orzechami

Puszysta i mięciutka babeczka z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE