Andrut z orzechami

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Jako dziecko asystowałam babci przy robieniu masy do andrutów. Teraz mi pomaga mąż Marcin

  • 45 min

Składniki:

  • ● 30 dag orzechów włoskich
    ● 40 dag cukru pudru
    ● op. cukru waniliowego
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 30 dag masła
    ● 2 łyżki kakao
    ● łyżka rumu
    ● 3 kwadratowe wafle
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Andrut z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa orzechowa: orzechy
    mielimy (kilka odkładamy do
    dekoracji), ucieramy na masę
    z 1/2 cukru, cukrem waniliowym
    i gorącym mlekiem
  • 2. Masa czekoladowa: masło
    ucieramy z resztą cukru, mieszamy
    z rumem i kakao
  • 3. Przekładamy: wafel, masa
    orzechowa, wafel, 3/4 masy
    czekoladowej, wafel. Wierzch
    smarujemy resztą masy czekoladowej
    i dekorujemy orzechami.
    Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować