AMONIACZKI

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Cudowne ciasteczka, wspomnienia z dzieciństwa.

  • 60 min

Składniki:


  • 4szkl.mąki,
    25dag margaryny,
    szklanka cukru,
    pół szklanka mleka,
    4 jaka,
    cukier waniliowy,
    łyżka amoniaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać dodać pozostałe składniki oprócz mleka, które należy podgrzać dodając amoniak, z tym wyrobić ciasto i rozwałkować.
    Wykrawać ciastka i posmarować roztrzepanym jajkiem i obtoczyć w cukrze. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amoniak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować