Amoniaczki

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Najlepszy przepis na amoniaczki jaki mam. Im dłużej leżą tym lepsze :-)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 50 dag mąki
    15 dag margaryny
    12,5 dag cukru
    2 jajka
    2 łyżeczki amoniaku
    1/3 szkl. śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Amoniak rozpuścić w śmietanie, jaja ubić z cukrem. Margarynę wysiekać z mąką, dodać jaja i śmietanę. Wyrobić ciasto, wałkować na grubość ok 5 mm, wycinać dowolne kształty, ciasteczka maczać w cukrze, piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni.
  • Moja pomocnica Kinga :-) 2. :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amoniak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować