Achocha nadziewana papryką w marynacie

0 (0 ocen)

  • 60 min

marynaty

  • 60 min

Składniki:

  • dzikie ogórki -achocha
    papryka
    papryczka chili
    czosnek

    zalewa
    4,5 szkl wody
    1 szkl octu
    200 g cukru
    20 g soli

    ziele angielskie
    gorczyca biała

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Achocha nadziewana papryką w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ogórki achocha; należy odciąć ogonki, patyczkiem wykonać otworek i wetknąć pasek papryki , tak wykonujemy całą partię do marynowania.
    Do każdego słoiczka ok 300 ml wkładamy ząbek czosnku, 2-3 plasterki papryczki chili i łyżkę pokrojonej w kostkę papryki. następnie układamy nadziane ogóreczki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować