Ciasto 3 Bit

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ciasto jest wspaniałe. Po prostu rozpływa się w ustach.

  • 50 min

Składniki:

  • 6 op. petit beurre
    1 puszka masy kajmakowej
    Budyń :
    1,5szkl mleka
    1/2szkl cukru
    1 płaska łyżka mąki
    1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    1 kostka masła
    Bita śmietana:
    2 łyżki cukru pudru
    2 op. fix
    1/2 l śmietany 30-proc
    Oraz ;
    czekolada do posypania
    migdały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć herbatnikami.
  • 2. Na herbatnikach rozsmarować masą korówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników.
  • 3. 1szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.
  • 4. Kolejno wyłożyć masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników.
  • 5. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i fix-ami. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać czekoladą i migdałami.
  • 6. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować