1.Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć herbatnikami.
2.Na herbatnikach rozsmarować masą korówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników.
3.1szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.
4.Kolejno wyłożyć masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników.
5.Ubić śmietanę z cukrem pudrem i fix-ami. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać czekoladą i migdałami.
6.Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godz.
Komentarze