Zupa z mielonym mięsem i warzywami

4.5 (156 ocen)

ALE MEKSYK !!! Smaczna,rozgrzewająca.

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa (ja użyłam wieprzowego z szynki)
    1 duża czerwona papryka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy
    4-5 łyżek przecieru pomidorowego
    4-5 szklanek rosołu (może być z kostki)
    papryka mielona słodka i ostra, sól, pieprz,cukier,
    oregano,bazylia,tymianek,majeranek do smaku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mielonym mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę,
    czosnek obieramy i wyciskamy.W dużym, głębokim garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilkę, aż się zeszkli,
    następnie dodajemy mięso i na średnim ogniu podsmażamy tak długo, aż
    mięso straci „surowy” kolor, po czym dodajemy przyprawy.Do
    podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kilka minut,
    aż zmięknie,dodajemy czosnek. Smażymy wszystko razem (2 minuty),
    dolewamy rosół, dodajemy przecier pomidorowy i na wolnym ogniu gotujemy
    zupę ok. 20 min.
  • Zupa z mielonym mięsem i warzywami 2. Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę gotujemy
    jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy pietruszkę.
    Jeśli zupa jest zbyt gęsta,dolejcie do niej trochę wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować