Zupa A'la kebab

4.5 (153 ocen)

  • 45 min

Idealna na mroźne zimowe dni!

  • 45 min

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 1 puszka pokrojonych pomidorów
    - 1 świeża papryka zielona
    - 2 litry bulionu
    - 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - ok. 150 ml śmietany
    - przyprawa kebab
    - suszona papryka chilli (może być także w proszku)
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a'la kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę smażymy z przyprawą kebab, następnie zalewamy śmietaną i odstawiamy.
  • 2. Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz chilli.
  • 3. Gdy papryka zmięknie dodajemy odsączoną fasolę oraz kukurydzę, pomidory wraz z zalewą.
  • 4. Wszystko trzymamy chwilę na gazie a później dodajemy przygotowanego wcześniej fileta.
  • 5. Na koniec dodajemy koncentratu i gotujemy z 5 min. Smakujemy i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować