Zimny deser w pucharkach

4.48 (156 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybki deser, mimo że na zimno jemy go cały rok.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • galaretka owocowa 2 szt
    jogurt 400 ml (smak dowolny)
    truskawki świeże lub mrożone (mogą być inne owoce)
    żelatyna 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zimny deser w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zimny deser w pucharkach 1. Galaretki sporządzić z połowy wody podanej na opakowaniu. Gdy przestygną wlać w pucharki. Jogurt wymieszać z żelatyną i wyłożyć na zastygniętą galaretkę. Owoce zmiksować by powstał mus i polać na jogurt. Deserki wstawić do lodówki aby zastygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Deser truskawkowy w pucharkach

To może cię zainteresować