Zdrowy chleb pani wioletki ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wkruszamy do miski, posypujemy je cukrem, gdy się rozpuszczą dodajemy płatki wodę i sól, odstawiamy na około 20 minut. Następnie dodajemy mąkę oraz słonecznik i siemię.
Bardzo dobrze mieszamy.
Gdy ciasto ma jednolitą konsystencję przekładamy je do foremek do keksa (wyjdą nam dwa chlebki). Formy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wierzch chlebków smarujemy wodą lub mlekiem, posypujemy słonecznikiem lub makiem.
2.Gdy ciasto ma jednolitą konsystencję przekładamy je do foremek do keksa (wyjdą nam dwa chlebki). Formy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wierzch chlebków smarujemy wodą lub mlekiem, posypujemy słonecznikiem lub makiem.
Komentarze