Tarta z cebulą i oliwkami

5 (192 ocen)

  • 45 min

Szybka tarta na cieście francuskim z uwielbianym przez nas serem feta

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego
    3 jajka
    500 g cebuli cukrowej
    oliwa do smażenia
    150 g sera feta
    10 szt czarnych oliwek
    10 szt zielonych oliwek
    kminek
    biały pieprz
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z cebulą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z cebulą i oliwkami 1. Oddzieliłem białka od żółtek. Obraną cebulę posiekałem w grubą kostkę. Zeszkliłem na oliwie, a gdy przestygła dodałem rozdrobnioną widelcem fetę, żółtka, poprzekrawane na pół oliwki, sól i pieprz.
    Z białek ubiłem pianę, delikatnie połączyłem z masą. Ciastem wylepiłem formę do pieczenia tart, nakłułem widelcem. Na cieście rozłożyłem farsz. Z reszty ciasta uformowałem wąskie paski, ułożyłem je na farszu tak, by tworzyły kratkę. Posypałem kminkiem. Zapiekałem w temperaturze 180 stopni C 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować