Surówka z białej kapusty, selera i rzodkiewki do obiadu

4.5 (149 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To jest jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Biała kapusta, seler i rzodkiewka, to naprawdę dobre połączenie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •mała biała kapusta ok. 600 g
    •pól selera ok 300 g
    •2 pęczki rzodkiewek
    •5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
    •sól do smaku
    •pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z białej kapusty, selera i rzodkiewki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty odrzucić starsze liście i kapustę poszatkować. Dokładnie umyć i osuszyć ( najlepiej odwirować ).

    Dodać 1/2 łyżeczki soli i bardzo mocno ugnieść. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w słupki.

    Można zetrzeć na tarce do warzyw. Selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

    Wszystkie warzywa razem wymieszać. Dodać jogurt i świeżo mielony czarny pieprz. Gotowe.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Rzodkiewka Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować