1.Do większego rondelka włożyć 2 margaryny, wlać szklankę mleka, wsypać szklankę cukru i 2 cukry waniliowe. Króciutko zagotować i ostudzić.
2.Do letniej masy wsypać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i pokruszony jeden wafel. Dokładnie wymieszać i podzielić masę na 3 części.
3. Do jednej części dodać posiekane orzechy włoskie, do drugiej- posiekane orzeszki ziemne, do trzeciej dodać dwie łyżki kakao.
4.Dokładnie wymieszać każdą masę i przełożyć wafle warstwami;
- wafel i masa z orzechami włoskimi, na to drugi wafel i wyłożyć masę kakaową. Przykryć trzecim waflem, docisnąć i wyłożyć masę z orzeszkami ziemnymi. Przykryć czwartym waflem, delikatnie całość docisnąć i obciążyć na kilka godzin. Najlepiej na noc. Pokroić w niewielkie romby.
Komentarze