Skrzydełka na ryżu

4.5 (155 ocen)

  • 35 min

Przepis godny polecenia,smakuje cudownie ,ma wielu wielbicieli w mojej rodzinie i nie tylko :) dostałam go bardzo dawno od starszej pani -mojej sąsiadki .

  • 35 min

Składniki:

  • 1kg skrzydełek/ 4 ząbki czosnku/ 2 szklanki ryżu/ 3 cebule
    PRZYPRAWY
    bazylia/ tymianek/ oregano /estragon/ słodka papryka/ sól/ pieprz/ 3 łyżki oleju
    SOS
    6 szklanek wody/2 łyżki vegety/2 łyżeczki słodkiej papryki/1 kostka masła/2 łyżeczki cukru/6 łyżek keczupu
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Skrzydełka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. skrzydełka myjemy i osuszamy
    .Przyprawy wsypujemy do miski(czosnek miażdżymy w prasce),wlewamy 3 łyżki oleju i mieszamy.Skrzydełka smarujemy dobrze marynatą i zostawiamy na dwie godziny w misce przykrytej folią.Surowy ryż wsypujemy na blachę,na wierzch wykładamy pokrojoną w plastry cebulę a następnie skrzydełka,
    .Przygotowujemy sos---masło rozpuszczamy na wolnym ogniu,dokładnie mieszamy z prasowanym czosnkiem,vegetą,pieprzem,papryką,cukrem i keczupem,wlewamy wodę.Skrzydełka zalewamy sosem.Blachę wkładamy do gorącego piekarnika( ok 200stopni) i pieczemy 1 godz.20 minut

Porady

Po upieczeniu wykładając sobie danie na talerz ,można jeszcze polać keczupem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować